previous

Враќање на средства

Враќање на средства во рок од 7 дена
transport

Достава

Вршиме достава низ цела Македонија
smartphone

Инфо центар

+389 75 405 190
Search button Пребарувај производи
Кошничка
Wishlist Омилени

Политика на приватност

Дома / Политика на приватност

СОБИРАЊЕ НА ИНФОРМАЦИИ

Вашата приватност е важна за нас и презедовме чекори да се осигураме дека не собираме повеќе информации од вас отколку што е потребно за да ви ги обезбедиме нашите услуги и да ја заштитиме вашата сметка:

Информациите, вклучувајќи име, презиме, адреса, телефонски број и адреса на е-пошта ќе бидат собрани во моментот на регистрација на корисникот на страницата. Ако се регистрирате на Dmall преку платформите за социјални медиуми како што е Фејсбук, ние може да ги собереме името на вашата сметка и фотографија на профилот на тие платформи.


Ако изберете да одговорите на нашите дополнителни прашалници за регистрирани членови, ние може да собериме брачен статус, националност, пол, датум и година на раѓање.


Доколку не сакате да ни дадете вакви информации, употребата на нашите услуги и производи нема да влијае

Ако сте регистрирани како продавач или давател на услуги, покрај информациите споменати погоре, ние исто така може да ги собереме вашите информации за идентитет, даночен број и информации за вашата фирма, како име на фирма, седиште, матичен број на фирмата и управител на истата.


Ако контактирате со нашите услуги на клиентите, ние може да го снимиме вашиот разговор со нас и да собереме дополнителни информации за да го потврдиме вашиот идентитет.


Во врска со какви било трансакции и услуги на плаќање, или услуги според шеми за заштита на купувачот, информации, вклучувајки но не ограничувајќи се на, броеви за банкарска сметка, информации за наплата и испорака, броеви за кредитни/дебитни картички, датум на истекување може да се соберат за да се олесни продажбата и купувањето.

Ние ги снимаме активностите за купување и прегледување на корисниците на нашата платформа, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на IP адреси, модели на прелистување, обрасци за однесување на купувачот и информации за опрема. Покрај тоа собираме статистички информации за веб-страницата и посетители на веб-страницата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, IP адреси, преглед на страници.

Одредени податоци што ги собираме може да бидат дефинирани како лични податоци според важечкиот закон за заштита на податоци („Лични податоци).

За да ни овозможат да им ги обезбедиме нашите услуги и производи на корисниците, корисниците да обезбедат одредени категории на податоци (што може да вклучат лични податоци), како што се име, презиме, адреса, телефонски број, и адреса на е-пошта. Во случај корисниците да не обезбедат доволно податоци означени како што е потребно, можеби нема да можеме да го завршиме процесот на регистрација или да обезбедиме одредени производи или услуги.


УПОТРЕБА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Ние ги собираме и користиме вашите лични податоци за следниве цели:

Потврдување на вашиот идентитет.

Потврдувајќи ја подобноста да се регистрирате како корисник на веб-страницата.

Обработка на вашата регистрација како корисник, обезбедување на ID карта за веб-страницата и одржување и управување со вашата регистрација.

Поврзување на вас со услугите на клиентите и одговараат на вашите прашања, повратни информации, побарувања или спорови.

Олеснување на комуникацијата помеѓу купувачите и продавачите на страницата, обработка на трансакциите и плаќањата и обезбедување на услуги за испорака.

Персонализирање на нашата комуникација со вас врз основа на вашите записи за пребарување и историја за нарачките и вршење истражувања или статистичка анализа со цел подобрување на содржината и изгледот на страницата и да ги подобриме нашите понуди и услуги.

Ние исто така може да ги користиме вашите лични податоци за други цели што не се компатибилни со целите што ви ги откриваме ( како што се цели за архивирање во јавен интерес, цели на научно или историско истражување или статистички цели) ако и каде тоа е дозволено со примена на закон за заштита на податоците.


ОТКРИВАЊЕ НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

Можеме да ги откриеме и пренесеме вашите лични податоци на нашите партнери и до давателите на услуги ангажирани од нас да ни помогнат да ви обезбедиме услуги за вас или кои спротивно ги обработуваат личните податоци за целите опишани во оваа Политика за приватност и ве известуваме кога ги собираме вашите лични податоци.

Примери на овие партнери или даватели на услуги вклучуваат:

Наши деловни партнери (на пример, за да ви овозможат попуст или понуда што можеби ве интересира).

Маркетинг платформи како што се, но не огринучувајќи се на Google, Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, Twitter и давателите на услуги за аналитика поврзани со однесувањето на корисниците, со цел да ја прилагодиме содржината што ја гледате при посетата на нашата веб-страница. Овие платформи за маркетинг може да комбинираат информации што тие ги собираат на нашата веб-страница со податоци на нивните платформи и податоците што ги собираат од други веб-страници или преку други извори за да спроведат насочено рекламирање. Активностите на овие платформи за трети страни за маркетинг се регулираат со нивните споствени политики за приватност, а не со оваа Политика за приватност.

Давателите на услуги за плаќање. Активностите на давателите на услуги за плаќање може да бидат управувани од нивните сопствени политики за приватност, а не со оваа Политика за Приватност.

Логистички партнери за давање услуги за испорака на купувачи, вклучително враќање и размена на производи.

Давателите на услуги за гаранција.

Давателите на услуги за контрола на ризици да ја проценат безбедноста на сметките на членовите и ризиците од трансакциите.

Овие даватели на услуги мора да ги почитуваат барањата за приватност и безбедност на нашите податоци и им е дозволено само да ги користат вашите лични податоци во врска со горе наведените цели, а не за нивни цели.

Кога веруваме дека е неопходно да се усогласат со важечките закони или да се остварат, воспостават или бранат нашите правни права или да се заштитат вашите витални интереси или оние на кое било друго лице, ние исто така може да ги откриеме и пренесеме вашите лични продавници на нашите професионални советници, адвокати, осигурителни компании, владини и регулаторни и други организации, или ако поинаку се бара, а е дозволено со законот за Лични податоци во Р.С.Македонија.

Ние моежеме да ги откриеме вашите лични податоци на вистински или потенцијални купувачи во врска со која било реална или предложена нарачка, спојување или стекнување на кој било дел од нашата деловна активност, под услов да го известиме купувачот дека мора да ги користи вашите лични податоци само за целите обелоденети во оваа Политика за приватност.

Ние исто така можеме да ги откриеме вашите лични податоци на кое било друго место со ваша согласност за откривање.

Ние ги задржуваме вашите лични податоци се додека имаме легитимно деловен договор, на пример, да ви обезбедиме производи или услуги за вас, или како што е побарано или дозволено со важечките закони, даночни и смедководствени закони.

Информациите што ги доставувате до веб-страницата за објавување може да бидат јавно достапни на сајтот и достапни на секој корисник на интернет. Затоа треба да внимавате кога одлучувате кои информации ќе ги доставите до нас за објавување.

Ние воспоставуваме односи и со други страни и веб-страници за да ги понудиме корисни производи и услуги што не ги нудиме. Ние ви нудиме пристап до овие страни и веб-страници преку употреба на линкови до овие страници од нашата веб-страница. Во некои случаи можеби ќе треба да доставите лични податоци за да се регистрирате или да аплицирате за производи или услуги обезбедени од такви трети страни. Оваа политика за приватност не се однесува на овие трети страни или веб-страници. Политиката за приватност на тие други страни може да се разликува од нашата, и ние немаме контрола врз информациите што ги доставувате до тие трети страни. Треба да ја прочитате релевантната политика за приватност на за оние трети страни пред да одговорите на какви било понуди, производи или услуги што ги рекламираат тие страни.


ПРАВА ВО ВРСКА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

Според важечките закони, можете да имате права за пристап до личните податоци што ги чуваме и други права утврдени со законот на Р.С.Македонија за Заштита на лични податоци.

Ако имате какви било пражања во врска со оваа Политика за приватност или сакате пристап или да ги исправите вашите лични податоци како корисник на Dmall.mk, можете да го испратите вашето барање до info@dmall.mk.

Ние можеме да ви наплатиме надомест за обработка на кое било барање што го правите во врска со вашите лични податоци.


КОЛАЧИЊА

Ние користиме „Колачиња“ за да зачуваме специфични информации за вас и да ги следиме вашите посети на страницата, или преку компјутер или мобилен уред. Не е невообичаено веб-страниците да користат колачиња за подобрување на идентификацијата на нивните посетители.

„Колаче“ е мала количина на податоци што се испраќа до вашиот пребарувач и се чуваат на хард дискот на вашиот компјутер или мобилен уред. Ако не го активирате или бришете колачето, секој пат кога ќе го користите истиот пребарувач или мобилен уред за пристап до веб-страницата и за возврат може да имаме сознанија за вашата посета и шема на вашата употреба. Колачињата ќе ни овозможат да ги запомниме вашите информации.

Не мора повторно да го внесувате секој пат кога ќе ја користите веб-страницата.МАЛОЛЕТНИЦИ

Веб-страницата и нивната соджина не се насочени кон малолетни лица ( оние на возраст под 16 години) и немаме намера да продаваме ниту еден од нашите производи или услуги на малолетни лица. Ако малолетникот ни обезбеди лични податоци без согласност од родител или старател, родителот и старателот треба да не контактира на info@dmall.mk за да ги одстраниме информациите.


МЕРКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Ние користиме комерцијално разумни безбедносни методи за да спречиме неовластен пристап до страницата, да ја одржуваме точноста на податоците и да обезбедиме правилна употреба на информациите што ги имаме.

За регистрираните корисници на сајтот, некои од вашите информации можат да се прегледуваат и уредуваат преку вашата сметка, која е заштитена со лозинка. Препорачуваме да не ја делите лозинката со никого. Нашиот персонал никогаш нема да праша за вашата лозинка во несакан телефонски повик или во несакана е-пошта. Ако споделувате компјутер со други, не треба да изберете да ги зачувате вашите информации за најавување (на пример, корисничко име и лозинка) на тој споделен компјутер. Запомнете да се одјавите од вашата сметка и да го затворите прозорецот на пребарувачот кога ќе завршите со вашата сесија.

Ниту еден пренос на податоци преку интернет или која било бежична мрежа не може да гарантира дека е совршен безбеден. Како резултат, додека се обидуваме да ги заштитиме информациите што ги имаме за вас, не можеме да ја гарантираме безбедноста на какви било информации што ги пренесувате до нас и вие го направивте тоа на Ваш сопствен ризик.


ПРОМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Ние можеме да ја ажурираме оваа политика на приватност од време на време како одговор на промените во правните, техничките или деловните настани. Кога ќе ја ажурираме нашата политика за приватност, ќе преземеме соодветни мерки за да ве информираме, доследно со значењето на промените што ги правиме. Доколку добиеме ваша согласност за какви било материјални промени во политиката за приватност ако и каде тоа се бара со важечките закони за заштита на податоци на Р.С.Македонија.

Било какви промени во Политиката за приватност ќе бидат соопштени преку објавување на измената и дополнетата политика за приватност на страницата. Откако ќе се објави на страницата, новата Политика за приватност ќе биде ефективна веднаш. Може да видите кога оваа Политика за приватност е последно ажурирана со проверка на датумот прикажан на горниот дел од оваа политика за приватност.


КОНТАКТ

Доколку имате какви било прашања за оваа политика за приватност во врска со користењето на вашите лични податоци ве молиме контактирајте не на info@dmall.mk.


Со почит,

Тимот на Dmall.mk

Copyright © 2021 Dmall.mk. All rights reserved. Powered by DigitalCentar

Моја кошничка

Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Види целосна кошничка

Омилени производи

Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Види целосна листа