previous

Враќање на средства

Враќање на средства во рок од 7 дена
transport

Достава

Вршиме достава низ цела Македонија
smartphone

Инфо центар

+389 75 405 190
Search button Пребарувај производи
Кошничка
Wishlist Омилени

Услови и правила за купување

Дома / Услови и правила за купување


Овие правила и услови се однесуваат за купувачите. Нивната заштита нам ни е најбитна. Правата и обврските за личните податоци на нашите клиенти се дефинирани во ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ на нашата платформа.


ПЛАТИ СО КАРТИЧКА


УСЛОВИ И ПРАВИЛА ЗА КУПУВАЊЕ


Нашата платформа ви нуди два начини на купување. Првиот начин е да станете постојан корисник на нашата платформа со креирање на корисник или опцијата за брзо плаќање каде што треба да ги наведите вашите лични податоци за испорака како и е-маил адреса за вашата потврда за нарачка. И во двата случаеви купувањето се врши преку електронски платежни картички.

Цената на производите објавена на платформата www.dmall.mk од страна на приклучените продавници е изрена во денари со вклучено ДДВ во зависност од тоа дали продавницата е ДДВ обврзник или не е. Самите продавници го задржуваат правото за промена на објавените цени, во согласност со политиката на самата продавница, без претходно известување за корисниците. Промената на цената ќе важи за сите нарачки направени по стапување на сила на новите цени. Сите веќе наплатени нарачки пред стапувањето на промена на цените си остануваат со истата цена без никаков надомест.

Купувачот има право да избере еден или повеќе производи од истата продавница, и да плати едно карго. Доколку купувачот избере повеќе производи од различни продавници во тој случај се наплаќа карго за секој производ од различна продавница.


ИСПОРАКА И ДОСТАВА


Испораката на платформата www.dmall.mk ја извршуваат самите продавници. Рокот за испорака е 24 часа од времето на уплата. Доколку уплатата е извршена за време на неработен ден вашата нарачка ќе биде испорачана првиот работен ден после уплатата.

Доставата ја извршуваа КАРГО ЕКСПРЕС. Цената за доставата на производите е во зависност од големината и тежината на самиот производ која ја гледате при уплата на самиот производ. Вашата нарачка ќе биде доставена на вашата адреса во рок од 48 часа после испораката.

Доколку при самото купување полето карго е 0 денари во тој случај продавницата одлучила за бесплатна достава или сте ја надминале сумата за бесплатна достава. Тогаш трошоците за испорака во целост ги покрива самата продавница.

При самата достава од карго компанијата ќе ви биде побаран потпис за прием на вашата пратка. Доколку карго службата не може да ве најде или имате внесено погрешни лични податоци, во рок од 7 дена пратката се враќа во самата продавница и во тој случај www.dmall.mk го задржува правото средствата од купениот производ да не ги врати назат на купувачот и доколку бидеме контактирани од самиот купувач може да се испрати повторно пратката со доплата за Карго услугата.

 

УСЛОВИ И ПРАВИЛА ЗА ВРАЌАЊЕ


Условите и правилата за враќање или замена на производ ги дефинираат самите продавници. Доколку продавницата одлучи замена или повраток на нивниот производ, трошоците за повраток на производот ги сноси самиот купувач. И парите ќе им бидат вратени во целост минус провизијата од банката во рок од 7 денови.

Самиот купувач е должен од како ќе ја подигне пратката да ја отвори и да го провери производот и доколку е оштетен при самата испорака да не контактира. Телефонските броеви и е-маил адресата се дефинирани на самата платформа и во овие правила и услови. Доколку купувачот не не контактира за некакво оштетување 24 часа после подигање на пратката Потрошувачот го губи правото на рекламација на производот.

Доколку производот е оштетен или изгубен од карго комопанијата КАРГО ЕКСПРЕС им нуди обештетување на самите купувачи до 15 пати во вредност од сумата на Карго услугата.

Доколку некој производ го нема на залиха а продавницата ги нема ажурирано своите производи, средствата од самиот производ ги враќаме во целост на купувачот, а на самата продавница и се фактурира сумата од производот сумата за карго и сите останати банкарски трошоци.


ПЛАТИ НА ВРАТА

УСЛОВИ И ПРАВИЛА ЗА КУПУВАЊЕ


Нашата платформа ви нуди два начини на купување. Првиот начин е да станете постојан корисник на нашата платформа со креирање на корисник или опцијата за брзо плаќање каде што треба да ги наведите вашите лични податоци за испорака како и е-маил адреса за вашата потврда за нарачка. И во двата случаеви купувањето се врши преку електронски платежни картички или плати на врата.

Цената на производите објавена на платформата www.dmall.mk од страна на приклучените продавници е изрена во денари со вклучено ДДВ во зависност од тоа дали продавницата е ДДВ обврзник или не е. Самите продавници го задржуваат правото за промена на објавените цени, во согласност со политиката на самата продавница, без претходно известување за корисниците. Промената на цената ќе важи за сите нарачки направени по стапување на сила на новите цени. Сите веќе направени нарачки пред стапувањето на промена на цените си остануваат со истата цена без никаков надомест.

Купувачот има право да избере еден или повеќе производи од истата продавница, и да плати едно карго. Доколку купувачот избере повеќе производи од различни продавници во тој случај се наплаќа карго за секој производ од различна продавница.


ИСПОРАКА И ДОСТАВА


Испораката на платформата www.dmall.mk ја извршуваат самите продавници. Рокот за испорака е 24 часа од времето на правење на нарачката. Нашиот тим на www.dmall.mk ќе ве контактира за потврда на вашата нарачка. Доколку нарачка е извршена за време на неработен ден вашата нарачка ќе биде испорачана првиот работен ден.

Доставата ја извршуваа КАРГО ЕКСПРЕС. Цената за доставата на производите е во зависност од големината и тежината на самиот производ која ја гледате при уплата на самиот производ. Вашата нарачка ќе биде доставена на вашата адреса во рок од 48 часа после испораката.

Доколку при самото купување полето карго е 0 денари во тој случај продавницата одлучила за бесплатна достава или сте ја надминале сумата за бесплатна достава. Тогаш трошоците за испорака во целост ги покрива самата продавница.

При самата достава од карго компанијата ќе ви биде побаран потпис за прием на вашата пратка и наплата за вашата нарачка. Доколку карго службата не може да ве добие, имате внесено погрешни лични податоци или сте направиле лажна нарачка и не сакате да ја подигнете www.dmall.mk има право да ве блокира и да не можете повеќе да ја користите нашата платформа.

 

УСЛОВИ И ПРАВИЛА ЗА ВРАЌАЊЕ


При правње на нарачка преку опцијата плати на врата www.dmall.mk се оградува од секаков вид замена на пратка или враќање на вашите средства. Во таа ситуација цела одговорност ја превземаат продавниците кои се одлучиле да работат на начин со Плати на врата.

Самиот купувач е должен од како ќе ја подигне пратката да ја отвори и да го провери производот и доколку е оштетен при самата испорака да не контактира. Телефонските броеви и е-маил адресата се дефинирани на самата платформа и во овие правила и услови. Доколку купувачот не не контактира за некакво оштетување 24 часа после подигање на пратката Потрошувачот го губи правото на рекламација на производот.

Доколку барате замена на некој производ со друг, доставата за замена ја плаќа самиот купувач во вредност од 100 денари во еден правец.

Доколку сакате да ја откажете вашата нарачка тоа треба да го направите веднаш, односно да не контактирате за ваше откажување на info@dmall.mk или 075/405-190.

Сите нарачки што не се веќе предадени на карго компанијата за достава не можат да се откажат.

Доколку некој производ го нема на залиха вие ќе бидете известени дека вашиот производ што сте го нарачале го нема на залиха.



КОРИСНИЧКА ПОДРШКА


За било какви информации и прашања во врска со производите и за овие услови и правила за купувачите да се јавите на 075/405-190 или на е-маил адресата info@dmall.mk


ЧУСТВУВАЈТЕ СЕ СИГУРНИ!!!

КУПУВАЈТЕ ОД ЛЕГАЛНИ ПЛАТФОРМИ!!!


Copyright © 2021 Dmall.mk. All rights reserved. Powered by DigitalCentar

Моја кошничка

Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од кошничка
Види целосна кошничка

Омилени производи

Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Product image

Назив на производ

2 x 15 ден.

Delete item Отстрани од омилени
Види целосна листа